Det har precis dykt upp rykten om att Facebook är i full färd att släppa ett epostsystem – alltså ett riktigt sådant med full POP/IMAP. Det vore ett riktigt slag under bältet på exempelvis Gmail som många använder privat, och är faktiskt ett riktigt smart drag om det blir så. Alla har sina personligheter på Facebook, men sin mail externt.

Jag kikade närmare på det här fenomenet.

Om man väljer att skriva ett meddelande på Facebook ser man följande nu:

Skriva meddelande

Skriv meddelande

Skriv namnet på en vän, lista eller… e-postadress? Intressant. Jag testar att skicka till min gmail och mycket riktigt så dyker följande upp:

Facebookmailet

Facebookmailet

Och när man undersöker mailheadern hittar man att det skickats ifrån en adress som heter ”facebookmail.com”.

Facebookmail

Facebookmail

Så, är ”Facemail” en verklighet snart? Teorierna går att ens mailadress blir det unika namn man kan välja till sitt konto (facebook.com/dittnamn) idag. Så se för sjutton till att ordna till era vanity names nu om ni inte gjort det innan – det kan bli din framtida mailadress. :)

Det här kan verkligen bli ett dråpslag mot andra aktörer inom webmailtjänster. Hotmail ser jag framför allt som den som skulle lida mest, då Gmail trots allt generellt har en så markant bra tjänst och en stor skara vana nätanvändare till skillnad från hotmail.

Första källan kom från Techcrunch här, och mer tankar om det hela hos den gode Walter Naeslund här.

Discussion

 1. zebran

  RT @wiselysthlm: Facebook skapar emailtjänst? http://bit.ly/aky1hi

 2. Sigurd J. Vik

  Wisely funderer på om Facebook er i ferd med å lage en eposttjeneste: http://bit.ly/dzHO9r Enda sterkere binding til brukerne på FB.

 3. åsa johansson

  Det här låter mycket intresant för alla er som har en hemsida :-)

 4. åsa johansson

  Det här låter mycket intresant för alla er som har en hemsida :-)